Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Byte hanterat som en retur?

Hej, jag gjorde ett byte på en klänning som jag beställde till samma klänning fast en storlek mindre. Jag gjorde en ny beställning innan ni tog emot paketet och ska ju inte vara något problem enligt eran policy och då ni själva har svarat så på frågor gällande detta ämne. Min fråga är då varför räknas det som en retur och inte som byte för enligt mailet jag fick angående att ni mottagit min ” retur ” och återbetalningen så dras 40kr som avgift vilket bara är när man gör en retur men jag har gjort ett byte!!!!! jag köpte både varorna med mitt nelly konto och samma personliga uppgifter så varför har det blivit såhär?
Med vänlig hälsning, en missnöjd kund.

Kommentarer

  • Hej!

    Du behöver tydligt fylla i "Byte" på din returnota att returen gäller ett byte för att vi ska registrera detta och behandla det som ett byte. Annars ser det ut som en vanlig retur när vi får in den och den behandlas därefter.

    Vänligen skicka ditt ordernummer till vår kundservice på customerservice_sv@nelly.com så ska vi självklart ta bort avgiften åt dig i detta fall. Vi hanterar inte personliga ärenden här på forumet.

    Ha en fin dag.
    Erik Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.